Image thumbnail

Konfekcjonowanie

Konfekcjonowanie produktów spożywczych pozwala je odpowiednio zabezpieczyć przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Dodatkowo artykuły poddane konfekcjonowaniu prezentują się nienagannie i atrakcyjnie dla klientów. Odpowiednio wyeksponowane logo lub nadruk sprawia, że produkt nie tylko wygląda estetycznie, ale także szybciej rzuca się w oczy, dzięki czemu częściej trafia do świadomości potencjalnych nabywców.

Oferujemy konfekcjonowanie zarówno przy wykorzystaniu opakowań własnych klienta, jak i wybranych z poniższego katalogu.

NA CZYM POLEGA KONFEKCJONOWANIE TOWARU?

Pod pojęciem konfekcjonowania kryje się szereg różnego rodzaju czynności mających na celu wizualne uatrakcyjnienie towaru i ostateczne przygotowanie go do sprzedaży.

Każdy towar przed trafieniem do klienta musi zostać odpowiednio przygotowany. Jednym z etapów jego przygotowania jest odpowiednie pakowanie mające szczególne znaczenie w przypadku prowadzenia kampanii marketingowych.

Konfekcjonowanie towaru obejmuje między innymi:

  • foliowanie – pokrycie powierzchni materiału lub produktu mające na celu zabezpieczenie towaru przed uszkodzeniem, zanieczyszczeniami, promieniowaniem UV i wilgocią
  • etykietowanie (labeling) – usługa oznaczania produktów wykorzystująca różnego rodzaju technologie, tj. naklejanie, banderolowanie czy pieczętowanie
  • co-packing (przepakowywanie) – usługa łącząca etapy i czynności związane z projektowaniem i przygotowaniem opakowań, produkcją i samym pakowaniem towarów zgodnie z wymaganiami klienta
  • insertowanie – jedna z usług konfekcjonowania polegająca na dodawaniu do bazowego produktu dodatkowych elementów stanowiących uzupełnienie oferty
  • banderolowanie – oklejanie towaru banderolą (m.in. taśmą, gumką czy sznurkiem)

ZALETY KONFEKCJONOWANIA PRODUKTÓW

  • Oszczędność czasu – zlecając konfekcjonowanie firmie, zyskują Państwo czas potrzebny do posortowania produktów oraz ich zapakowania
  • Oszczędność pieniędzy – konfekcjonowanie produktów na własną rękę wiąże się z dodatkowymi kosztami – zatrudnieniem pracowników oraz cenami wynajmu powierzchni produkcyjno-magazynowej. Szybszym i ekonomiczniejszym rozwiązaniem jest zlecenie konfekcjonowania profesjonalnej firmie, która zajmie się kompleksowo i profesjonalnie całym procesem.

ZAKRES USŁUG

Konfekcjonowanie produktów sypkich

Konfekcjonowanie produktów sypkich polega w głównej mierze na przesypywaniu produktów z opakowań zbiorczych do docelowych opakowań jednostkowych.

W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie następujących produktów sypkich:

  • kasze
  • mąki
  • ziarna
  • nasiona
  • płatki

Konfekcjonowanie oleju

Konfekcjonowanie oleju to złożony proces wymagający szczegółowej wiedzy na temat konfekcjonowanego produktu. Ważnym aspektem jest zarówno rodzaj zastosowanych opakowań, jak i temperatura przechowywania.

W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie zarówno olejów spożywczych, jak i kosmetycznych.

Przykładowe oleje konfekcjonowane na terenie naszego zakładu:

  • olej kokosowy
  • olej konopny
  • olej lniany
  • olej rzepakowy
  • olej z czarnuszki
  • olej z ostropestu
  • olej z pestek dyni
  • olej arganowy
  • olej avocado
  • olej macadamia
  • olej marchewkowy
  • olej moringa
  • olej neem
  • olej rycynowy
  • olej tamanu
  • olej z kiełków pszenicy
  • olej z krokosza barwierskiego
  • olej z opuncji figowej
  • olej z pestek malin
  • olej z pestek moreli
  • olej z wiesiołka
  • olej ze słodkich migdałów
  • olej cynamonowy
  • olej eukaliptusowy

Konfekcjonowanie suplementów diety

Konfekcjonowanie suplementów diety z uwagi na specyfikę produktu wymaga specjalnych warunków oraz podwyższonych standardów całego procesu.

W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie suplementów diety w formie:

  • proszków
  • tabletek
  • kapsułek
  • kropli

Konfekcjonowanie suplementów diety obejmuje szereg usług specyficznych dla tego typu produktów jak:

  • pakowanie w zimnym łańcuchu (w temperaturze od +2°C do +8°C)
  • butelkowanie lub pakowanie w kartonik z ulotką informacyjną i nadrukiem daty produkcji lub ważności leku wraz z numerem serii
  • oklejanie etykietami
  • przepakowywanie z insertem nowych ulotek, naklejaniem banderoli i etykiet

Konfekcjonowanie ziół i przypraw

Konfekcjonowanie ziół i przypraw polega w głównej mierze na przesypywaniu produktów z opakowań zbiorczych do docelowych opakowań jednostkowych.

W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie zarówno ziół i przypraw jednorodnych, jak i mieszanek przyprawowych.

Przykładowe zioła i przyprawy konfekcjonowane na terenie naszego zakładu:

  • anyż gwiaździsty
  • kardamon mielony
  • kmin rzymski
  • pieprz cayenne
  • ziele angielskie
  • zioła prowansalskie
  • czubryca czerwona
  • nasiona czarnuszki
  • imbir mielony
  • goździki

Oferujemy konfekcjonowanie zarówno przy wykorzystaniu opakowań własnych klienta, jak i opakowań dostępnych w naszej ofercie.

Szukasz najlepszej firmy, która wykona dla Ciebie usługę konfekcjonowania? Napisz!