Konfekcjonowanie produktów spożywczych pozwala je odpowiednio zabezpieczyć przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Dodatkowo artykuły poddane konfekcjonowaniu prezentują się nienagannie i atrakcyjnie dla klientów. Odpowiednio wyeksponowane logo lub nadruk sprawia, że produkt nie tylko wygląda estetycznie, ale także szybciej rzuca się w oczy, dzięki czemu częściej trafia do świadomości potencjalnych nabywców.
Oferujemy konfekcjonowanie zarówno przy wykorzystaniu opakowań własnych klienta, jak i wybranych z poniższego katalogu.
NA CZYM POLEGA KONFEKCJONOWANIE TOWARU?
Pod pojęciem konfekcjonowania kryje się szereg różnego rodzaju czynności mających na celu wizualne uatrakcyjnienie towaru i ostateczne przygotowanie go do sprzedaży.
Każdy towar przed trafieniem do klienta musi zostać odpowiednio przygotowany. Jednym z etapów jego przygotowania jest odpowiednie pakowanie mające szczególne znaczenie w przypadku prowadzenia kampanii marketingowych.
Konfekcjonowanie towaru obejmuje między innymi:
- foliowanie – pokrycie powierzchni materiału lub produktu mające na celu zabezpieczenie towaru przed uszkodzeniem, zanieczyszczeniami, promieniowaniem UV i wilgocią
- etykietowanie (labeling) – usługa oznaczania produktów wykorzystująca różnego rodzaju technologie, tj. naklejanie, banderolowanie czy pieczętowanie
- co-packing (przepakowywanie) – usługa łącząca etapy i czynności związane z projektowaniem i przygotowaniem opakowań, produkcją i samym pakowaniem towarów zgodnie z wymaganiami klienta
- insertowanie – jedna z usług konfekcjonowania polegająca na dodawaniu do bazowego produktu dodatkowych elementów stanowiących uzupełnienie oferty
- banderolowanie – oklejanie towaru banderolą (m.in. taśmą, gumką czy sznurkiem)
ZALETY KONFEKCJONOWANIA PRODUKTÓW
- Oszczędność czasu – zlecając konfekcjonowanie firmie, zyskują Państwo czas potrzebny do posortowania produktów oraz ich zapakowania
- Oszczędność pieniędzy – konfekcjonowanie produktów na własną rękę wiąże się z dodatkowymi kosztami – zatrudnieniem pracowników oraz cenami wynajmu powierzchni produkcyjno-magazynowej. Szybszym i ekonomiczniejszym rozwiązaniem jest zlecenie konfekcjonowania profesjonalnej firmie, która zajmie się kompleksowo i profesjonalnie całym procesem.
ZAKRES USŁUG
Konfekcjonowanie produktów sypkich
Konfekcjonowanie produktów sypkich polega w głównej mierze na przesypywaniu produktów z opakowań zbiorczych do docelowych opakowań jednostkowych.
W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie następujących produktów sypkich:
- kasze
- mąki
- ziarna
- nasiona
- płatki
Konfekcjonowanie oleju
Konfekcjonowanie oleju to złożony proces wymagający szczegółowej wiedzy na temat konfekcjonowanego produktu. Ważnym aspektem jest zarówno rodzaj zastosowanych opakowań, jak i temperatura przechowywania.
W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie zarówno olejów spożywczych, jak i kosmetycznych.
Przykładowe oleje konfekcjonowane na terenie naszego zakładu:
- olej kokosowy
- olej konopny
- olej lniany
- olej rzepakowy
- olej z czarnuszki
- olej z ostropestu
- olej z pestek dyni
- olej arganowy
- olej avocado
- olej macadamia
- olej marchewkowy
- olej moringa
- olej neem
- olej rycynowy
- olej tamanu
- olej z kiełków pszenicy
- olej z krokosza barwierskiego
- olej z opuncji figowej
- olej z pestek malin
- olej z pestek moreli
- olej z wiesiołka
- olej ze słodkich migdałów
- olej cynamonowy
- olej eukaliptusowy
Konfekcjonowanie suplementów diety
Konfekcjonowanie suplementów diety z uwagi na specyfikę produktu wymaga specjalnych warunków oraz podwyższonych standardów całego procesu.
W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie suplementów diety w formie:
- proszków
- tabletek
- kapsułek
- kropli
Konfekcjonowanie suplementów diety obejmuje szereg usług specyficznych dla tego typu produktów jak:
- pakowanie w zimnym łańcuchu (w temperaturze od +2°C do +8°C)
- butelkowanie lub pakowanie w kartonik z ulotką informacyjną i nadrukiem daty produkcji lub ważności leku wraz z numerem serii
- oklejanie etykietami
- przepakowywanie z insertem nowych ulotek, naklejaniem banderoli i etykiet
Konfekcjonowanie ziół i przypraw
Konfekcjonowanie ziół i przypraw polega w głównej mierze na przesypywaniu produktów z opakowań zbiorczych do docelowych opakowań jednostkowych.
W zakres naszych usług wchodzi konfekcjonowanie zarówno ziół i przypraw jednorodnych, jak i mieszanek przyprawowych.
Przykładowe zioła i przyprawy konfekcjonowane na terenie naszego zakładu:
- anyż gwiaździsty
- kardamon mielony
- kmin rzymski
- pieprz cayenne
- ziele angielskie
- zioła prowansalskie
- czubryca czerwona
- nasiona czarnuszki
- imbir mielony
- goździki
Oferujemy konfekcjonowanie zarówno przy wykorzystaniu opakowań własnych klienta, jak i opakowań dostępnych w naszej ofercie.
Szukasz najlepszej firmy, która wykona dla Ciebie usługę konfekcjonowania? Napisz!